Färgglada salladsskålar med olika sallad på ett träbord

Vad är Love Food?

Love Food = kärleksfull god mat. Mat som både är, och gör, gott. För dig och din omvärld.

Vår drivkraft och bidrag till världen är vacker, njutningsfull OCH hälsosam mat. Att visa att vi inte behöver kompromissa med vår hälsa för att äta gott, och att öppna nya dörrar.

Vi använder oss av lokala, närodlade och ekologiska råvaror, med fokus på grönsaker och rena näringstäta livsmedel som de flesta kroppar mår bra av. Riktig mat direkt från jorden, lagad från grunden med omtanke även om det kretslopp vi alla är en del av.

Bild på kock och matkreatör Denice Enerhag

Människan bakom Love Food

Matkreatören, eldsjälen och grundaren bakom Love Food är jag, Denice Enerhag. Jag ser mig både som en riktig matnörd och feeder, och känner mig som mest levande när jag leker och skapar maträtter i köket.

Allra gladast i själ och hjärta blir jag när jag får laga mat med riktigt närodlade och vilda råvaror. Mat som förutom sin smak och kvalité också bidrar med historia och sammanhang.

Som honung från bina på gården, viltkött från grannen, svamp och blad från skogen och pumpor från den egna odlingen. Jag ser fram emot att över tid kunna föra in mer ätliga vilda växter, egenodlade grönsaker och kanske olika spännande förädlingar i min mat.

Grönkål, rödbetsblad, squach och en kopp med hallon på ett träbord

Mer om maten vi lagar

Grunden i maten vi lagar är alltså växtbaserad och därigenom vegansk, med fokus på grönsaker och rotsaker i säsong. Till detta läggs proteiner till, som baljväxter, tofu, ägg, fisk, fågel, vilt och rött kött, samt bra fetter och kolhydrater. Allt utifrån behov och önskemål.

All mat vi lagar är:
* glutenfri
* (ko)mjölkfri
* utan raffinerat socker

På menyn finns det alltid en bas av färgglada sallader. Till detta serveras varma närande soppor och mustiga grytor, samt en och annan re-make på “klassiker”; som älgköttbullar med sötpotatismos, rödbetsburgare eller blomkålspizza.

Tre nyvärpta ljusbruna ägg i en hand

Mat som gör gott för kropp och själ

Maten ska inte bara smaka bra, utan också få dig att må bra. Det vill säga ge din kropp energi och balans. Hälsosam mat betyder inte tråkig mat! Det hoppas i alla fall vi få vara med och visa.

När vi äter mer av mat som är bra för oss finns det dessutom mer utrymme till att njuta av väl valda godsaker som frukt, bär, raw bakverk och glutenfria kakor.

När vi äter mer växtbaserad, lokal, ekologisk och säsongsanpassad mat så gör vi också något gott för vår jord och miljön. Att respektera och ta till vara på alla råvaror och minimera matsvinn genom smarta menyplaneringar känns också som en god självklarhet.

Korg med nyskördade grönsaker; mangold, rödbetor och kål

Mat med hänsyn till olika behov

Med mig in i matlagningen har jag kunskap och inspiration från bland annat:
* levande föda/raw food
* antiinflammatorisk kost (paleo/aip)
* blodsockerbalanserande kost (GI)

Så har ni allergier eller särskilda kostpreferenser? Eller någon som äter efter ett särskilt protokoll för exempelvis maghälsan?
Inga problem, bara prata med mig. Jag är van att laga mat med hänsyn till olika allergier och kosthållningar.

Enstaka måltider och fika

Är det ett kortare event som endast önskar lunch, middag och/eller fika så hör av er så syr vi ihop något som passar.

Jag kan även göra raw food tårtor och andra glutenfria bakverk på beställning.

Boka mig som kock på kurser och events

Jag erbjuder skräddarsydda kockuppdrag på framför allt kurser, retreats och events. Prata med mig så ger jag en offert utifrån era behov och önskemål.

Antingen bestämmer vi menyn tillsammans eller så skapar jag den, utifrån era preferenser förstås. Sedan sköter jag all planering och inhandling, samt matlagning och servering på plats. Ett riktigt kök behöver finnas. Är det över 16 deltagare/matgäster kommer jag även att behöva en eller flera assistenter.

Frukost, lunch, middag och ev fika är vanligaste upplägget. För detta tar jag mellan ca 350-600 kr per person och dag (moms tillkommer med 12%), beroende på meny, upplägg och omkostnader.

Raw cashewgräddtårta med färska jordgubbar, kokosflarn och blåbärsblad
Jag och ramslöken

Har du frågor och/eller vill anlita mig? Kul!
Kontakta mig enklast via epost.

denice.enerhag@gmail.com