Såhär kan det se ut när jag lagar mat
till mig själv och andra.
Vi börjar med frukost.
Bovete- & sesamyoghurt med groddat bovete och björnbär.*
Bananpannkaka med apelsin, bär & syrad kokosgrädde.*
Overnight oats med vanilj och kardemumma, chiafrön, äpple och hallon.*

Enkel omelett med potatis, spenat och persilja.

Stekt kaneläpple och havregryn med banan, bär och tahini.

Bovetegröt med riven squach, kokosmjölk, äppelkompott och nyponpulver.
Somrig smoothie med färska jordgubbar, frusen banan, vanilj och kokos. Och lite proteinpulver.*
Smoothie in a bowl - med blåbär & gröna blad - toppat med äpple, bär, nötter och hampafrön.*
Festliga scones med lingon på havre- & rismjöl.*

Frukost i skogen smakar bäst! Antagligen havregrynsgröt med massa färska blåbär.
Så över till lunch och middag

Pumpa & tomatgryta med kikärtor, hemodlade färska och semi-torkade tomater, persilja & syrad squach.

Snabblagad soppa med broccoli, morot och överblivna grönsaker, samt en fantastisk utsikt.

Ugnsbakad sötpotatis, pumpafrön och lax med citron. Allt på en plåt.

Len pumpa- & morotssoppa med röda linser, apelsin och kokosmjölk, toppad med persilja och tomat.

Sallader med rårivna morötter, salladskål & marinerade syrliga rödbetor.

Mjukwokad squash, broccoli och selleri med ägg, hjärtsallad, persilja, avokado och surkål.

Rostad rotselleri, rödbetor och sötpotatis med sojamarinerad tofu och citronmasserad grönkål.
Magsnäll kycklingsoppa med grönsaker och långkokt benbuljong.*

Ugnsbakad squash täckt av en umamiröra på soltorkade tomater, näringsjäst, tamari, vitlök & solrosfrön.

Skördesallad med blandade gröna blad & sötsyrlig rödkålssallad med äpple, morot och koriander.
Och vi avslutar förstås med fika och några läckra raw tårtor och desserter.
Chiapudding med blodapelsin, granatäpple och pumpakärnor.
Blåbär- & äppelpaj med vanilj- och blåbärs najscream av frusen banan & cashewnötter.*

Rawfoodbollar i regnbågens alla färger och smaker; citron, hallon, lingon, hampa/spirulina, carob, svart sesam...
Remake på klassiska syltkakor med dadlar och mandelmjöl, och fyllning av syrliga lingon och bara lite honung.*
Matiga och lagom söta bananbröd med kardemumma, havregryn, ägg och räddade övermogna bananer.*

Raw chokladtryffeltårta med cashewgrädde, sprinklad med kakaonibs och nyponpulver. Från boken Green treats and sweets.

Raw hallon- & jordgubbsglasstårta med inslag av mörk choklad.
Kokospannacotta med hallon, apelsin och citronmeliss.*

Rawish minisemlor som smakar som det godaste från vanliga semlor (dvs grädden och mandelmassan).

Enkel och god ischoklad med kakao, tahini, honung och kokosolja, smaksatt med nötter och fikon.
Raw (enkelt nötfri) citroncheesecake / lemon curd paj. Mångas favorit! Bäst riktigt syrlig, om ni frågar mig.*

Chokladpudding på avokado och krämig vaniljcashewgrädde - så gott ihop!
Raw somrig och vaniljgräddig jordgubbstårta med färska bär, kokoschips, blåbärsblad och crunchy mandelbotten.*
Len chokladmousse med kokosgrädde, toppad med hallon, granatäpple och riven mörk choklad.*
Ännu en läcker raw chokladtårta, denna med pepparkaksgrädde, lingon och smält mörk choklad.*
Recepttips och inspiration
En del av matbilderna ovan (märkta med *) går att trycka på för att komma till ett länkat recept.
Jag älskar att prova nya recept och delar gärna med mig av de jag gillar. Recepten har jag antingen inspirerats av när jag lagat maten, eller så har jag hittat dem i efterhand då det liknar något jag gjort.
Det är oavsett sällan recepten stämmer helt med mina egna kreationer, då jag brukar göra mina egna variationer utifrån lust/preferens och vad som finns tillgängligt där och då. Så se både bilder och recept som inspiration. Och kom ihåg; vi FÅR leka med maten! ;)
Jag vill också passa på att ge cred och uppskattning till Nilla’s Kitchen som genom åren bidragit med så mycket kunskap och kreativa recept. Nilla är den föregångare som inspirerat mig mest i min egen matresa, med sin sunda holistiska syn på ren och läkande mat. Så inte konstigt att flera av recepten ovan kommer därifrån. Kolla in hennes receptblogg och kurser vettja!